Mobiele Eenheid grijpt in bij demonstratie | Regio15.nl

Mobiele Eenheid grijpt in bij demonstratie

demonstratie

th-IMG_1738Den Haag - Bij een demonstratie vandaag op het Malieveld heeft aan het einde van de middag de Mobiele Eenheid een aantal charges uit moeten voeren. Dit gebeurde toen de protesterende menigte zich richting het gebouw van de Tweede Kamer begaf.


De demonstratie, met als inzet een lawaaiprotest, vloeide voort uit de plannen van de regering om te bezuinigen op culturele zaken.

Vele kunstenaars, artiesten en cabaretiers verzamelden zich op het Malieveld, om zo hun ongenoegen te uiten over de kabinetsplannen. De sfeer was in beginsel goed. De hulpdiensten schaalde wel aan het begin van de middag op naar GRIP1; vanwege de warmte ontstonden er wat problemen bij de demonstranten. Om het één en ander op bestuurlijk niveau met elkaar af te stemmen, was een gestructureerd overleg onder de hulpverleners benodigd.

Richting het einde van de middag/begin van de avond zette de menigte zich in beweging en ging het richting Tweede Kamer. De Mobiele Eenheid grendelde de toegang tot de Tweede Kamer af. Echter, om de menigte terug te dringen voerde de Mobiele Eenheid een aantal charges uit. Vervolgens is de menigte richting het Plein gedreven en zo via de Amerikaanse ambassade naar Den Haag-Centraal Station geleid.

Een aantal mensen is aangehouden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Marco Mattheijer en Ruben van Essen

w-mattheijer-Demo malieveld 3

w-mattheijer-Demo malieveld 8

w-mattheijer-Demo malieveld 11

w-mattheijer-Demo malieveld 12

w-mattheijer-Demo malieveld 13

w-mattheijer-Demo malieveld 14

w-mattheijer-Demo malieveld 16

w-mattheijer-Demo malieveld 17

IMG_1724

IMG_1729

IMG_1731

IMG_1738

IMG_1742

IMG_1745

IMG_1750

WMS-IMAG0088

WMS-IMAG0094

WMS-IMAG0099

WMS-IMAG0109

WMS-IMAG0115