Demonstratie Molukkers zorgt voor mobilisatie ME | Regio15.nl

Demonstratie Molukkers zorgt voor mobilisatie ME

demoKOP

t-IMG_8690Den Haag - Een demonstratie van een groep Zuid-Molukkers bij het paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan zorgde even voor koortsachtige activiteit aan politie zijde.



De Zuid-Molukkersij hadden zich daar verzameld als steunbetuiging voor de procesgang binnen.

De demonstratie was blijkbaar niet aangekondigd of verwacht. Omdat demonstraties van Zuid-Molukkers in het verleden nog wel eens op geweld zijn uitgelopen, werd er snel een peleton Mobiele Eenheid opgeroepen en achter de hand gehouden.

In dit geval was dat overbodig; de demonstratie verliep rustig. Na afloop viel de groep uiteen in twee delen; een groep die per touringcar vertrok en een groep die lopend riching het Centraal Station vertrok.

Er ontstond nog even lichte spanning toen een deel van die tweede groep "door het CS heen liep" en de Haagse binnenstad in ging. Zie liepen (gevolgd door een aantal politie auto's) o.a. over het Spuiplein, de Grote Marktstraat en de Wagenstraat om daarna met een omtrekkende beweging bij het Binnenhof aan te komen. Daar aangekomen werden zij opgewacht door de Mobiele Eenheid, die non-verbaal duidelijk maakte dat zij best rond mochten lopen, maar niet op het Binnenhof mochten demonstreren. De groep liep daarna via het Plein terug naar het Centraal Station, om daar alsnog op de trein te stappen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Ruben van Essen

w-demo1

w-IMG_8690

w-IMG_8693

w-IMG_8741

w-IMG_8742

w-IMG_8757

w-IMG_8755