Eend te water na aanrijding | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Eend te water na aanrijding

KOP-EEND 0070t-EEND 0080

Leidschendam - Nee, dit is niet het verhaal van een 2CV, oftewel een lelijk eendje, die na een aanrijding met een andere auto in het water belandde. Het gaat in dit geval om een mannetjeseend, oftewel een woerd, die in het water van de Vliet belandde na een tik van een voorbijrijdende auto te hebben gekregen.

De dierenambulance Den Haag e.o. werd gebeld door voorbijgangers. Maar de eend moest dan wel eerst uit het water worden gehaald. En dus schakelde de dierenambulance de hulp van de brandweer in. En die kwam met twee wagens sterk: een tankautospuit, en een waterongevallenvoertuig. Die waren alras ter plaatse.

Helaas was de gewonde eend in het donker verdwenen. Nadat een van onze fotografen met een sterk zoeklicht de eend in het 'zonnetje' had gezet werd een plan de campagne gemaakt. Twee duikers gingen te water met een groot net en zij wisten de eend - die eigenlijk helemaal geen zin had om gevangen te worden - uiteindelijk in het net te krijgen.

Hierna werd het beestje overgedragen aan de man van de dierenambulance. Die constateerde twee gebroken pootjes; het zag er somber uit voor het beestje. De dierenambulance heeft de eend naar een dierenarts gebracht.

En voor de mopperaars onder ons die zeuren over "wat kost dit wel niet" ? We hebben het hier over gekazerneerde brandweermensen die sowieso al in dienst zijn; en in geval van brand gelijk weg hadden gekund. Deze reddingsactie kost de gemeenschap dus hoogstens een liter of 2 diesel.

Foto's: Ruben van Essen

w-EEND 0066

w-EEND 0069

w-EEND 0070

w-EEND 0074

w-EEND 0077

w-EEND 0080

w-EEND 0081