3 paarden in beslag genomen Loolaan | Regio15.nl
DutchEnglish

3 paarden in beslag genomen Loolaan

PEEN6269  1 t-IMG 6121

Den Haag - Een agent van de dierenpolitie werd op de Loolaan door medewerksters van de dierenambulance ter plaatse gevraagd, om de huisvesting en de verzorging van paard en pony's die daar gestald zijn te beoordelen.


De dieren waren eerder aangetroffen door buurtkinderen, die op hun beurt de medewerksters van de dierenambulance hadden aangesproken die daar in de buurt bezig waren.

Eigenaren van andere dieren die elders op het terrein waren, waren het er mee niet eens dat de stal betreden werd, en de emoties liepen hoog op. Toen zij de buurtkinderen te lijf wilden gaan er ontstond een handgemeen, waarbij steeds meer familieleden kwamen opdagen om hun argumenten kracht bij te zetten. Daarom heeft de agent 'assistentie collega' gegeven; een code die ervoor zorgt dat alle beschikbare eenheden die in de buurt zijn met spoed ter plaatse komen om de collega te ontzetten.

Zo ook in dit geval. In een mum van tijd waren er een tiental politie voertuigen ter plaatse, die de collega te hulp schoten.

Eén van de vechtersbazen is aangehouden voor het geweld wat gebruikt is, en naar het politiebureau Leidschendam-Voorburg overgebracht. De rust keerde daarna weer terug.

Er zijn uiteindelijk 1 verwaarloosd paard en 2 pony's in beslag genomen, en naar een andere plek vervoerd.

Foto's: Bob van Keulen, Ruben van Essen, Rene Hendriks
w-DFX 5533-1

w-IMG 6121

w-PEEN6261

w-PEEN6265

w-PEEN6269

w-DFW 5836-1

w-DFX 5550-1

w-DFX 5560-1