Kalfje de 'wijde wereld' in | Regio15.nl

Kalfje de 'wijde wereld' in

20130424-Ambachtswegt-Ambachtsweg DSC 9880

Den Haag/Wateringen - Het lekkere weer van vandaag zorgde niet alleen bij mensen voor vlinders in de buik.


Een dartel kalfje in een weiland aan de Ambachtsweg kreeg de vlinders in de buik en besloot dat het tijd werd de wijde wereld in te trekken.

Dat was dus 'hup' over een hekje en via de Ambachtsweg belandde de vrijbuiter in een vers stukje 'weiland' aan de Erasmusweg. Als een kind in een snoepwinkel voelde de jeugdige viervoeter zich daar: zoveel vers gras en bloempjes en dan die zon erbij, heeerrrlijk!

Helaas vonden de geüniformeerde tweevoeters deze spontane wandeling maar niets, want als het beestje de weg over zou steken zouden er wel eens ongelukken kunnen gebeuren. En zo kwam het dat een zestal agenten, bijgestaan door onze fotograaf, hun best deden het kalfje te vangen. Die dat op zijn/haar beurt uit alle macht probeerde te verhinderen.

Dat kat.., ehm kalf- en muis spelletje was het beestje op een gegeven moment echter zo zat dat het via een sloot maar weer de veilige 'thuishaven', het weiland, op zocht.

Daar stonden moeder koe en wat andere leden van het ontvangstcomité klaar om in niet mis te verstane bewoordingen hun afkeur over deze actie van het kalfje te laten horen: boeoeoe!

Foto's: Tim de Kleyn

w-Ambachtsweg DSC 9876

w-Ambachtsweg DSC 9879

w-Ambachtsweg DSC 9880

w-Ambachtsweg DSC 9886

w-Ambachtsweg DSC 9887

w-Ambachtsweg DSC 9892