Rund zoekt verkoeoeoeling | Regio15.nl

Rund zoekt verkoeoeoeling

20130725-koet-Koe DSC 2962Den Hoorn - Het leven van een rund gaat niet altijd over rozen.

Sta je lekker in de wei te grazen en krijg je het toch een partij warm.... Spring je heerlijk in de dichtstbijzijnde sloot, sta je met je vier poten muurvast in de modder! Dat overkwam Jodocus 33A, zo zullen we mevrouw maar noemen, vanmiddag in een weiland aan de Zwethkade Zuid.

Het water was lekker koel, maar om nu noodgedwongen als een soort levend standbeeld te moeten dienen, dat ging even te ver. Daarom werden de vrienden van de brandweer gebeld, want als de nood het hoogst is, zijn de spuitgasten nabij. In dit geval de brandweermensen van de tankautospuit van Wateringen.

Maar wat ze ook deden, er was haast geen beweging in te krijgen. Hierop werd de hulp ingeroepen van de 'kleine kraan' van kazerne Den Haag/Leidschenveen. Toen deze ter plaatse kwam is Jodocus eerst een zogenaamde 'paardenbroek' omgedaan en hierop kon mevrouw met mechanische kracht uit het water worden gehesen.

Dat lukte aardig, totdat de dame halverwege op de kant was en uit de broek gleed. Hierna hebben de brandweermensen het karwei maar afgemaakt met pure spier- en wilskracht.

En Jodocus, die sprong van blijdschap bijna weer het water in.

Foto's: Tim de Kleyn

w-Koe DSC 2922

w-Koe DSC 2938

w-Koe DSC 2962

w-Koe DSC 2992

w-Koe DSC 3015

w-Koe DSC 3027

w-Koe DSC 3041

w-Koe DSC 3051

w-Koe DSC 3059