'Nike' vast onder auto op de Nieboerweg | Regio15.nl

'Nike' vast onder auto op de Nieboerweg

Kat-KOPt-Kat-7Den Haag - Dierenambulance en brandweer zijn vanmiddag druk in de weer geweest met een kat, genaamd 'Nike', die vast zat onder een auto.

De dierenambulance Den Haag en omstreken was omstreeks kwart voor vier gebeld dat er een kat vast zat onder een Duitse auto. Deze stond op dat moment midden op de rijbaan op de kruising Nieboerweg/Houtrustweg.

Na aankomst bleek dat de dierenambulance alleen de kat niet kon bevrijden. Daarom werd de hulp ingeroepen van de brandweer van kazerne Scheveningen. Deze kwam met een tankautospuit ter plaatse.

Er werd besloten om de auto deels te slopen. Omdat de kat vast zat tussen het wiel, de bumper en het hittescherm, was dit niet al te simpel. In totaal was de brandweer 20 minuten bezig om de kat onder de auto vandaan te halen. Gedurende deze tijd was de rijbaan richting Westduinweg geheel afgesloten voor het verkeer.

De kat is hierna aan de dierenambulance overgedragen. Deze heeft gekeken of de kat verwondingen had overgehouden. Gelukkig was dit niet het geval. De kat, genaamd 'Nike', was voorzien van een chip, waardoor de eigenaar snel was gevonden.

Video en Foto's:
Ivar Gieles

w-Kat-2

w-Kat-3

w-Kat-4

w-Kat-5

w-Kat-6

w-Kat-7