Mis poes......... | Regio15.nl

Mis poes.........

20140316-abrikozenstraat-kopt-IMG 6366Den Haag - De brandweer had het vanmiddag ineens druk met stadstijgers die uit hun benarde positie bevrijd moesten worden.

Terwijl elders een kat uit een kruipruimte gered moest worden, zocht een kat het in de Abrikozenstraat het juist hogerop.

Het bekende verhaal: kat gaat op ontdekkingsreis, klimt hoger en hoger en vindt het op een gegeven moment best weer eng om af te dalen. Nu worden er doorgaans weinig tot geen dode katten in bomen gevonden, dus kennelijk komt alles meestal (letterlijk) op z'n pootjes terecht. Maar om de een of andere reden was er in de Abrikozenstraat aanleiding om de brandweer in te schakelen voor de kat met 'hoogtevrees'.

De brandweerlieden van kazerne Loosduinen zetten daartoe een ladder tegen de boom, maar zoals zo vaak strandde de reddingspoging in het zicht van de haven. Of, in dit geval, in het zicht van die aardige brandweerman die naar boven was geklommen. Net toen deze de kat wilde pakken, viel of sprong de kat van grote hoogte naar beneden.

Helaas kwam deze niet in maar naast de deken terecht die andere brandweerlieden omhoog hielden. Enigszins mank zocht de kat hierna een veilig heenkomen. Hopelijk houdt het poezebeest geen blijvend letsel over aan dit avontuur.

Foto's: Ivar Gieles

w-IMG 6366

w-IMG 6373

w-IMG 6374

w-IMG 6379

w-IMG 6386

w-IMG 6396

w-IMG 6397