Beschuit met muisjes op het Teniersplantsoen | Regio15.nl

Beschuit met muisjes op het Teniersplantsoen

KOP 8223t-IMG 8199Den Haag - Een bijzonder 'persalarm' van de politie wekte vanavond de aandacht van de plaatselijke media.


'Bij de Stadsboerderij op het Teniersplantsoen gaat een koe bevallen', was te lezen op de pagers. Het is weer eens wat anders dan een aanrijding, brand, steekpartij of beroving. Dus wij zijn een kijkje gaan nemen bij de Stadsboerderij 'Schildershoeve', waar het heuglijke feit zich aan het voltrekken zou zijn.

Of het aan de massale aanwezigheid van politiemensen was te danken is niet bekend, maar kennelijk was er sprake van een 'flits'bevalling: bij de aankomst van de eerste vertegenwoordigers van de pers lag het pas geboren kalfje al uit te hijgen in de wei.

Een jongetje bleek het, dat al snel een naam had gekregen: Dirk! Nee, niet Dirk 3 of Dirk 35... gewoon Dirk! Een echte Lakenvelder kalfje. Moeder koe zou al twaalf dagen 'over tijd' zijn geweest dus de bevalling kon zich niet snel genoeg aandienen.

Voorbijgangers bemerkten dat de bevalling kennelijk gaande was en omdat er blijkbaar geen personeel meer aanwezig was op de boerderij, was de politie gebeld. En zo was het balletje gaan rollen.

Moeder en zoon maken het goed en staan/liggen inmiddels in de droge en warme stal!

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 8189

w-IMG 8192

w-IMG 8199

w-IMG 8202

w-IMG 8223

w-IMG 8229