Brandweer en dierenambulance in touw voor zwaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer en dierenambulance in touw voor zwaan

's-Gravenzande - De brandweer en dierenambulance De Wijs hebben vanmiddag een zwaan bevrijd uit een net aan de Eikenlaan.


Volgens omstanders zat de zwaan al zeker een uur vast in het net bij het sportveld aldaar. Zij hebben toen de politie gebeld en die heeft de dierenambulance ingeschakeld.

Echter, omdat de zwaan zo hoog in het net zat, werd de hulp ingeroepen van de brandweer. De brandweerlieden hebben eerst bekeken hoe zij dit varkentje zouden wassen en hebben uiteindelijk een ladder gebruikt om bij de zwaan te komen. Hierna is de zwaan uit diens benarde positie bevrijd en meegenomen door de dierenambulance.

Bij de rotonde aan het begin van de Eikenlaan liep nog een zwaan rond, die kennelijk verzwakt was. Een medewerkster van de dierenambulance heeft deze snel gevangen. Hierna is deze zwaan teruggebracht naar een sloot in de nabijheid van het voetbalveldje waar de andere zwaan had vastgezeten. Daar werd deze zwaan bij andere zwanen daar uitgezet.

Volgens buurtbewoners werd door onverlaten met vuurwerk naar deze dieren gegooid. Wellicht verklaard dat de zwaan die in het net had vastgezeten.

Foto's: Fred van der Ende

w DSC 0058

w DSC 0068

w DSC 0069

w DSC 0075

w DSC 0088

w DSC 0093

w DSC 0098