Teun gaat op reis..... onder de motorkap! | Regio15.nl

Teun gaat op reis..... onder de motorkap!

Friesland/Den Haag - Kater Teun heeft gisteren een reis ondernomen van Friesland naar Den Haag..... onder de motorkap van een auto.


Een bewoonster van Den Haag was met haar kinderen in Friesland op bezoek geweest en tijdens een sanitaire stop nabij de Afsluitdijk hoorden zij gemiauw. Dat kwam vanuit de richting van de auto en ze maakte nog het grapje 'zo'n kat zal maar onder de motorkap van je auto zitten'. Maar verder heeft zij er niet bij stilgestaan.

Eenmaal thuis aangekomen in Leidschenveen hoorde zij echter nog steeds gemiauw en toen pas bleek het grapje dus werkelijkheid te zijn: kennelijk had een kat vanwege het slechte weer in Friesland een warm en droog plekje onder de motorkap gezocht... en gevonden: op het zekeringenkastje!

De vrouw heeft met telefonische hulp van de dierenambulance de kat gevangen en in een reismandje geplaatst. De vrouw herkende de kat meteen: die had zij eerder op de dag op het erf bij een jachthaven zien lopen in Uitwellingerga. De dierenambulance Den Haag is ter plaatse gekomen en die heeft de kat meegenomen naar de ambulancepost. Daar bleek dat de kat niets aan het avontuur had overgehouden. En na een telefoontje naar de jachthaven bleek dat de kat, met de naam Teun, thuis al werd vermist.

Teun zal komende week door kennissen van de automobiliste worden teruggebracht naar Friesland. En Teun... die vond het allemaal wel goed en lag alweer te slapen voordat hij op de post bij de dierenambulance was aanbeland.

Foto's: Bob van Keulen
w DFX 7897 1

w DFX 7898 1

w DFX 7900 1

w DFX 7902 1

w DFX 7910 1

De automobiliste wijst aan waar de kat de hele reis heeft gelegen.
w DFX 7912 1

w DFX 7917 1

w DFX 7920 1

w DFX 7923 1

w DFX 7925 1

Update 19-1: Teun is weer veilig thuis, in Friesland (Foto's: Omroep Friesland)
w IMG 2754

w IMG 2753