Kat in boom Erasmusweg | Regio15.nl

Kat in boom Erasmusweg

Den Haag - Iedere door de wol geverfde medewerker van de Dierenambulance kan het u vertellen: in bomen worden zelden tot nooit dode katten gevonden.


En toch rukken Dierenambulance en brandweer nog steeds uit bij meldingen van een 'kat die echt niet uit de boom kan komen'.

Meestal verloopt de melding aldus: 'hallo, er zit hier al de hele dag een kat in de boom, zo zielig.. Hij kan er echt niet zelf uit komen'. De Dierenambulance, maar ook de brandweer, die er is voor welzijn van mens en dier, rukken dan uit om de kat in nood te redden. Maar doorgaans eindigt het ermee dat zodra de helden van Dierenambulance en/of brandweer de kat benaderen, de kat eieren voor zijn geld kiest en uit de boom springt.

De kat die vanmorgen hoog in een boom zat aan de Erasmusweg, vormde daarop zeker geen uitzondering! De Dierenambulance Den Haag werd gebeld door een bezorgde burger en vroeg op haar beurt assistentie van de brandweer. Tankautospuit en hoogwerker van kazerne Loosduinen gingen ter plaatse, totaal acht man sterk.

Maar toen het bakje van de hoogwerker, met daarin onder andere de medewerker van de Dierenambulance, naar de mening van de kat te dichtbij kwam, sprong deze in no time uit de boom en zocht een veilig heenkomen.

En toch: de volgende keer komen Dierenambulance en brandweer gewoon weer!

Foto's: Ivar Gieles en Donny Kooistra

w DSC 0007

w DSC 0006

w DSC 0013

w DSC 0017

w IMG 8526

w IMG 8535

w DSC 0028

w IMG 8541