Bijtincident loopt fataal af Stevinstraat | Regio15.nl

Bijtincident loopt fataal af Stevinstraat

Den Haag - Bijtincidenten met honden. Ze komen -helaas- meer voor.


Soms is alleen sprake van 'schrik'; soms moeten één of meerdere vechtersbazen naar de dierenarts.

Maar in dit geval liep het incident fataal af voor de kleine hond van een oudere vrouw op de Stevinstraat. Haar chihuahua werd gebeten door een grotere hond van haar buurvrouw.

De chihuahua overleefde de aanval niet, ondanks de verwoede pogingen van de eigenaresse om de twee te scheiden. Daarbij gooide de eigenaresse van de grote hond onder andere schoenen naar de vechtende honden. Er werd door een omstanders zelfs een boormachine naar de honden gegooid. Uiteindelijk liep de eigenaresse zelf ook lichte verwondingen aan de handen op.

Volgens omwonenden is het niet het eerste bijtincident met deze hond. Desondanks is het het eerste geregistreerde incident waar de politie bij ter plaatse is gekomen. Dat betekent dat de hond (nog) niet in beslag kan worden genomen. Wel heeft de politie de eigenaresse van de grote hond aangesproken en opgedragen om hulp te zoeken voor het gedrag van haar hond; iets wat zij heeft toegezegd te zullen doen.

De eigenaresse van de doodgebeten hond is zover mogelijk getroost door de politiemensen.

Het is niet duidelijk of de honden aangelijnd waren tijdens de confrontatie. Maar: aanlijnen voorkomt wel zaken als 'onder een auto rennen', maar niet noodzakelijkerwijs alle vechtpartijen. Sterker nog: in sommige gevallen zorgt aanlijnen voor meer 'opgefokt' gedrag bij de hond, en dat zij een dreigende confrontatie niet uit de weg kunnen gaan door een stukje om te lopen.

Foto's: Ivar Gieles
w IMG 3628

w IMG 3629

w IMG 3631

w IMG 3632

w IMG 3635

w IMG 3637

w IMG 3652

w IMG 3654