Speedy houdt de gemoederen bezig | Regio15.nl
DutchEnglish

Speedy houdt de gemoederen bezig

Rijswijk - Poes Speedy bedenkt zich voortaan wel twee keer alvorens het lekkere weer te benutten voor een heerlijke dakwandeling.


De cyperse poes zag vanmiddag de zon aan de hemel staan en besloot de wereld eens van boven te bekijken vanaf het dak aan de Penninglaan. Helaas manouvreerde het beestje daarbij wat onhandig over de dakrand en verloor het evenwicht..... om daarna niet veel lager bovenop een zonwering terecht te komen.

Tsja, daar zat ze dan, van huis gegaan voor een wandeling in de zon en uiteindelijk beland in de schaduw van dakrand en zonwering. Zij liet aan iedereen luidkeels blijken dat zij hier niet blij mee was!

Gelukkig werd haar gemiauw opgemerkt en was daar niet veel later de Dierenambulance, in het bijzonder medewerker Rutger, die was gebeld over het onfortuinlijke beestje en daarom poolshoogte kwan nemen. Hij is heel moedig op het dak geklommen en heeft Speedy - die zich de voor de vorm aardig verzette - na enige tijd weten te vangen met zijn blote handen.

Helaas bleek het diertje niet gechipt (foei!) en daarom werd het naar dierenasiel 't Julialaantje gebracht, waar het van het avontuur kon bijkomen.

Gelukkig bleek het baasje een trouw volgster van Regio15 (dat is dan weer heeel verstandig...) en zag zij op Facebook van Regio15 dat haar huisdier naarstig op zoek was naar het baasje. Zij meldde zich bij de redactie en binnen no time waren poezebeest en baasje met elkaar herenigd.

Moraal van dit verhaal: wie de poes graag weer snel naar huis ziet gaan, moet zeker Regio15 in de Favorieten hebben staan!

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Ivar Gieles

w IMG 4714

w IMG 4717

w IMG 4723

w IMG 4737

w IMG 4739

w IMG 4741

w IMG 4749

w IMG 4750

w IMG 4755