Katten na 'topoverleg' uit boom geplukt | Regio15.nl

Katten na 'topoverleg' uit boom geplukt

Den Haag - Twee katten die hadden besloten tot een gezellig samenzijn op 'hoog niveau', moesten vanmiddag met hulp van de brandweer uit een boom worden gehaald.


De beide kattenbeesten, die thuishoren in een woning aan de Eindstede, waren daar gisterochtend saampjes hoog in een boom geklommen. Beiden viervoeters hadden het daar wel naar hun zin en waren niet voornemens hun hoge positie te verlaten en weer terug te keren op aarde.

De eigenares heeft er sinds gisterochtend alles aan gedaan haar twee lieverds uit de boom te krijgen, maar dat had weinig effect. Kennelijk vonden beide katten het wel prima zo.

Een buurtbewoner, die de beide katten in de boom zag ziten, heeft vanmiddag de brandweer gebeld en daarop werd de hoogwerker van kazerne Loosduinen gestuurd. De eigeneres mocht in het bakje van de hoogwerker mee naar boven en zij heeft de beide katten uiteindelijk uit de boom 'geplukt'.

De Dierenambulance was nog even ter plaatse, maar al snel bleek dat de katten niets hadden overgehouden aan hun avontuur.

Video en foto's: Nick van Mourik

w NVM 4029

w NVM 4043

w NVM 4044

w NVM 4054

w NVM 4057

w NVM 4064

w NVM 4061