Kwik Kwek en Kwak hebben geen wak | Regio15.nl

Kwik Kwek en Kwak hebben geen wak

Rijswijk - Een drietal eenden is toch een beetje overvallen door de kou van de laatste dagen.


Zij zwemmen normaal hun rondjes op de vijver tussen het oude stadhuis en de Rijswijkse schouwburg. Maar de afgelopen dagen is hun wereld kleiner en kleiner geworden, doordat de vijver bevriest.

Normaliter houden eenden en andere watervogels waar mogelijk zelf een wak open. Maar dit drietal was na de koude nacht vast komen te zitten.

Een oplettende jongeman zag ze spartelen en deed zelf eerst een poging om de aanstaande diepvrieseenden te hulp te komen. Hij moest zijn pogingen staken toen zijn hond al snel door het (dunne) ijs zakte.

Een telefoontje naar 112 bracht de hulpdiensten in actie. De autospuit van Rijswijk kwam ter plaatse om Kwik, Kwek en Kwak te bevrijden. In eerste instantie ging een brandweerman in waadpak te water, maar hij dreigde zelf ook last te krijgen van de kou. Daarom werd besloten om een bootje te laten komen.

Toen die ter plaatse was konden de eenden losgemaakt worden. Ze zijn even meegenomen naar de brandweerkazerne om op te warmen, waarna ze zullen worden opgehaald door de dierenambulance.

Video en foto's: Donny Kooistra

 

fBkFt4.JPG

vI5xNp.JPG

3Wdkzx.JPG

RqJ0kO.JPG

7FB1yv.JPG

tycw8N.JPG

jaUXbP.JPG

FWrvMo.JPG

Den Haag - In het water bij het Koekamp (recht tegenover het Centraal Station) zat een gans die weliswaar niet vastgevroren zat, maar wel verzwakt leek. Het dier kon niet 'op zijn poten komen' en glibberde steeds weg.

Op verzoek van de dierenambulance kwamen de brandweerduikers ter plaatse. Maar toen de brandweerman richting de gans begon te lopen, bleek het dier nog wel over voldoende kracht te beschikken om weg te kunnen vliegen.

Foto's: Rene Hendriks
w PEEN7171 1

w PEEN7183

w PEEN7198 1

w PEEN7196

w PEEN7188