Honden uren in geparkeerde auto Reinier de Graafweg | Regio15.nl

Honden uren in geparkeerde auto Reinier de Graafweg

Delft - Het is de laatste dagen een 'hot item', levende wezens die achtergelaten worden in geparkeerde voertuigen.


Afgelopen zondag nog kwam een echtpaar er op het parkeerterein van de IKEA al achter dat het niet verstandig is je kind een half uur in een auto in de brandende zon achter te laten. Zij zullen zich in elk geval wel twee keer bedenken alvorens nog eens zo'n 'stunt' uit te halen.

Met dieren is het eigenlijk niet anders. Ook die kunnen er slecht tegen om te lang in een (nagenoeg) afgesloten ruimte in de zon te zitten. Medewerkers van de Dierenambulance kunnen u genoeg verhalen vertellen over honden die helaas het loodje lieten nadat zij in een auto waren achtergelaten.

Gelukkig liep het vanmiddag in Delft beter af met drie viervoeters die door beveiligers van het Reinier de Graaf Gasthuis in een auto op het parkeerterrein van het ziekenhuis werden aangetroffen. De drie honden bleken al sinds ruim drie uur in de auto te zitten. Er stond weliswaar een autoruit enkele centimeters open, maar behaaglijk zal het voor de honden zeker niet zijn geweest.

De beveiligers belden de politie en toen deze net op het punt stond een ruit in te slaan om de honden te bevrijden, kwamen de eigenaars opdagen. Zij verklaarden dat zij er eigenlijk geen kwaad in zagen en dat het bewolkt was toen zij de auto parkeerden en dat er speciaal een raampje open gezet was.

De honden waren echter aan het hijgen en waren er zichtbaar mee geholpen toen de deuren van de auto open gingen. De beide eigenaren zijn door de politie streng vermanend toegesproken en bovendien zijn hun personalia doorgegeven aan de Dierenpolitie.

De politiemensen hebben de eigenaars op het hart gedrukt om vooral naar de dierenarts te gaan als het met de honden ineens slechter zou gaan.

Foto's en video: Donny Kooistra

1ALeQq.JPG

dlTX9b.JPG

IVPpCW.JPG

uHXLQQ.JPG

hteCuP.JPG

w DKM 4624

7QxxSM.JPG

naVgrR.JPG