Kleine ree uit het water gered De Koppels | Regio15.nl

Kleine ree uit het water gered De Koppels

Leidschendam - Een (vermoedelijk jong) reetje is vanmiddag door de brandweer uit het water bij 'De Koppels' gehaald.


Het dier lag mogelijk al sinds 08:00 uur in het water, en is mogelijk afkomstig uit recreatiegebied 'De Vlietlanden' wat aan de overkant van de Vliet ligt.

Reeen kunnen op zich goed zwemmen, en komen er vaak wel weer uit. Probleem is dat 'een ree in paniek' aan de Leidschendamse kant van de Vliet toch een probleem is: als het dier gaat rennen is de kans groot dat het bijvoorbeeld voor een auto loopt. Daarom is toch besloten om het dier te vangen.

Een brandweerman ging te water en benaderde het dier van achteren. Een tweede brandweerman deed voorzichtig de lus van de vangstok om de nek. Toen kon de ree geen kant meer op, en kon het op de kant worden getild. Daar kreeg het een lap over de ogen, om te zorgen dat het niet nog meer in paniek raakte. 

Brandweermensen hebben het dier daarna vastgehouden, totdat de dierenambulance ter plaatse was. Zij hebben het dier overgenomen.

De ree zal eerst naar de post van de dierenambulance worden vervoerd, om gecontroleerd te worden. Daarna zal worden overlegd met een duinwachter, hoe het beste gehandeld kan worden.

Foto's en video: Rene Hendriks


Q7sVFc.JPG

20mdfC.JPG

CLE6Nv.JPG

W5245f.JPG

PR6X3K.JPG

C1k06v.JPG

xIhaWo.JPG

zCWzBj.JPG

E3cLeR.JPG

V0Jm5I.JPG

liMBCp.JPG

b5Z4sd.JPG

lqJnIY.JPG

1tNDb4.JPG

fpi4KI.JPG

V3qZ49.JPG

i5mFG8.JPG

as8tUx.JPG

O3b1nV.JPG

l9yWmb.JPG

Ij7kFF.JPG