Bezorgde burger voorkomt een 'gebakken' hond | Regio15.nl

Bezorgde burger voorkomt een 'gebakken' hond

Den Haag - Het viel een oplettende bewoner van de Jacobastraat vanmorgen op dat een 'onbekende' auto in de straat stond met de ramen op een kiertje.


Uit nader onderzoek bleek dat er een hondje in de auto zat. Ondanks de geopende ramen is dat uiteraard geen goed idee en daarom belde de bewoner direct de politie.

Agenten van bureau Hoefkade kwamen ter plaatse. Zij stelden vast dat het nog niet heet was in de auto en het nog veilig was voor de hond om eerst enkele deuren af te gaan op zoek naar de eigenaar, voordat er een raam kapot ging.

Terwijl enkele agenten in de Jacobastraat bij woningen aan de bel gingen, ging een andere agent in een nabijgelegen fysiotherapie-praktijk vragen. Op laatstgenoemde locatie werd de eigenaresse aangetroffen.

Omdat de omstandigheden niet 'onmenselijk' waren, zoals in andere gevallen wel zo was, heeft de vrouw geen boete gekregen. Wel is haar op niet mis te verstane wijze verteld dat het niet de bedoeling is om een dier bij warm weer 'eventjes' in de auto te laten, ook niet met de ramen op een kiertje (PDF). 

Foto's: Dejan Jeremic

GfcZVP.JPG

Cx66Yt.JPG

D5XuEd.JPG

gNHpJ3.JPG

n43dNs.JPG

UhxrXY.JPG

k1i9R3.JPG