Brandweer redt hondje uit ijskoud water | Regio15.nl

Brandweer redt hondje uit ijskoud water

Rijswijk - Een hondje uit een groep van honden die werd uitgelaten door een hondenoppas, is vanmiddag in het ijskoude water aan de Huis te Landelaan beland. 


Een hondje rende over het ijs richting eendjes, maar kwam vervolgens terecht in het water in het Julianapark. Door het ijs kon het hondje niet zelfstandig aan de kant komen en dreigde het hondje te verdrinken. De hulpdiensten werden gealarmeerd en waren net op tijd. 

Een brandweerman is direct het water in gegaan en heeft het hondje gered. Het hondje is vervolgens direct in een isolatiedeken verpakt en vervolgens opgevangen in een onopvallende politiewagen. Een politieagent en brandweerman hebben het hondje, dat trilde van de kou en de schrik, opgewarmd. 

Omdat het cruciaal was dat het hondje snel werd onderzocht is de komst van de dierenambulance niet afgewacht. De medewerkster van het oppasbedrijf is samen met een brandweerman in haar eigen wagen naar de dierenarts gereden. 

Update 14:22 uur

Het oppasbedrijf heeft ons laten weten dat het hondje, een reutje, het inmiddels goed maakt. Bij aankomst bij de dierenarts was het beestje slechts 34 graden maar binnen tien minuten weer op normale temperatuur. Volgens het oppasbedrijf waren de hulpdiensten enorm snel ter plaatse, maar had het niet langer moeten duren voordat zij zelf het water in was gesprongen. De baasjes van het hondje zijn naar de dierenarts gegaan en hebben het hondje meegenomen. 

Update 25 januari

Het gaat goed met het hondje met de naam Benson. Benson springt weer en is helemaal 'de oude'. Als dank voor de spoedige redding hebben Benson en zijn baasjes een kaart gemaakt, een grote doos 'Merci' gekocht en zijn ze op bezoek geweest bij de brandweermannen van Kazerne Rijswijk. 

OrNh8A.jpg

CtsUME.jpg

6btv9A.jpg

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra, Nick van Mourik

2lDrrD.jpg

GF5nnD.jpg

20jgRL.JPG

yyWEAn.JPG

zJrzJe.JPG

VHGMEE.JPG

7DTkvh.JPG

i5mf4V.JPG

hPcUGM.JPG

ULAv2i.JPG

ymj8or.JPG

wNut8S.JPG

b3CATM

dZXGCK