Gekrab onder de motorkap | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gekrab onder de motorkap

Den Haag - Nadat we eerder deze week al 'gemiauw uit de spouw' hoorden, was het dit keer de beurt aan de bestuurder van een bestelauto om kennis te maken met de gekke stunts die sommige poezenbeesten uithalen.


Hij kwam naar Den Haag om bij collega's op de Frits Diepenlaan wat af te geven, toen hij gemiauw hoorde. Dat geluid was hem tijdens het rijden ook al opgevallen, maar op dat moment dacht hij nog dat het uit de radio kwam. Nu de bus geparkeerd stond en het contact uit was was dat onmogelijk, en hij ging dus op onderzoek uit.

Na enige tijd kon de oorzaak gevonden worden: een stadstijger zat klem tussen de ophanging van het linker voorwiel en een deel van de motor. Het is onduidelijk hoe lang het poezenbeest er al zat, maar het was duidelijk dat die eruit moest. Na korte tijd werd besloten om de hulp van de brandweer in te roepen.

'Naar beneden toe er uit' ging niet. De brandweer besloot daarom om een aantal delen van de motor van de bestelbus te verwijderen, om op die manier ruimte te creëren. Dat gaf bovendien de gewaarschuwde dierenarts de ruimte om de harenbaal verdoving toe te dienen.

Nadat de verdoving effectief was geworden, heeft een brandweerman de kat voorzichtig uit de motorruimte getild. De dierenambulance heeft het dier meegenomen om het te laten onderzoeken door een dierenarts. Mogelijk komt het dier er zonder al teveel verwondingen of brandplekken vanaf.

De brandweer heeft daarna de motor weer in elkaar gezet. Dat lijkt succesvol: de auto startte weer gewoon. Wel heeft de bestuurder het advies gekregen om alles even in de garage na te laten kijken en om de wielbouten nog even 'na te laten trekken'.

Update: De kat is niet voorzien van een chip, dus op die manier is de eigenaar helaas niet te traceren.

Foto's: Rene Hendriks
BBKd3u.JPG

3NHYOD.JPG

mkR9x9.JPG

u3NTzi.jpg

EKwE3q.JPG

iXCnvH.JPG

K1e5du.JPG

pxcgt7.JPG

VItGJ9.jpg

E0QjmZ.jpg

Ac0cHz.JPG

l1bJsD.jpg

bhoX7s.JPG

YU9qxh.JPG

W9CIBE.JPG