Kat op het dak Regulierenstraat 's-Gravenzande | Regio15.nl

Kat op het dak Regulierenstraat 's-Gravenzande

's-Gravenzande - Trouwe bezoekers aan onze onvolprezen website weten het inmiddels: voor dieren hebben wij immer een plekje in ons hart.


Vooral als Dierenambulance en/of brandweer zich inzetten voor het welzijn van twee-, vier- en/of duizendpotigen zullen wij daar met enige regelmaat aandacht aan besteden.

Zo komt om de zoveel tijd ook de welbekende 'kat op hoogte' bij ons aan bod: Minousch, Kareltje of Vlekje zit al een tijdje hoog in een boom of op een dak en dat trekt dan de aandacht van omstanders, waarop de hulpdiensten worden verwittigd.

Nu zullen medewerkers van Dierenambulance en brandweer u kunnen vertellen dat het aantal aangetroffen overleden kattenbeesten in bomen en op daken minimaal is. Maar toch is het redden van dieren in (ogenschijnlijke) nood één van de taken van de brandweer.

Dus toen woensdagavond werd gebeld omdat kat 'Kleintje' al enige tijd op een dak in de Regulierenstraat zat, werd de hoogwerker van kazerne Naaldwijk ter plaatse gestuurd om een reddingspoging te ondernemen.

'Kleintje' keek het vanaf zijn/haar hoge positie aan en zag de bui waarschijnlijk al hangen. Hij/zij wachtte tot de brandweerlieden (te) dichtbij waren en besloot toen dat het wel welletjes was geweest. En gaf het verzamelde publiek en de brandweer het nakijken.

En toch komen Dierenambulance en/of brandweer een volgende keer gewoon weer. Want u weet: resultaten uit het verleden, bieden nu eenmaal geen 100% garantie voor de toekomst!

Update: via Mediapartner WOS vernemen wij dat 'Kleintje' inmiddels bij de eigenaar terug is in goede gezondheid.

Foto's: Fred van der Ende

ocYnrV.JPG

p8PlWo.JPG

aqNmt5.JPG

cCDUME.JPG

zp3zQT.JPG

9Hq5Je.JPG

XqRSG3.JPG

nvRosT.JPG