Koe Clara 007 uit de sloot getrokken | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Koe Clara 007 uit de sloot getrokken

Delfgauw - Het leven van een brandweerman/-vrouw kan heel afwisselend zijn; de wervingsfolders liegen echt niet!


De ene dag sta je met heel veel collega's een ontzettend grote brand te bestrijden. En de volgende dag sta je met de gehele bemanning van een tankautospuit aan een ontzettend zware koe te trekken.

Een beetje spuitgast draait hier echter zijn of haar hand niet voor om.

Op deze warme zomermiddag besloot koe Clara 007 (ze had in werkelijkheid ook Bella 008 kunnen heten, maar haar ware identiteit was ons helaas niet bekend) wat verkoeling te zoeken in een sloot naast haar weiland langs de N470. Dat friste zeker aardig op, ware het niet dat koebeesten niet zo'n ster zijn in het weer op de kant komen.

Na een ontvangen melding op de meldkamer brandweer werd dat overgelaten aan tankautospuit 15-5430 van kazerne Pijnacker-Nootdorp. Met behulp van slangen hebben zij er alles aan gedaan Clara weer op de kant te krijgen, maar helaas, hun spierkracht schoot net tekort...

Gelukkig bracht de boer en eigenaar van Clara uitkomst met zijn trekker. Binnen no time stond madame weer op de kant en werd zij hartelijk begroet door de overige herkauwers op het weiland. Zij heeft niets overgehouden aan het avontuur.

Foto's: Daan van den Ende

AO5LmA.JPG

bhohj1.JPG

hSGzTh.JPG

hnv1Jy.JPG

YxKVvc.JPG

DAkYvn.JPG

ADT8aq.JPG

RcVifR.JPG

YFiCcE.JPG

nq26yH.JPG

39hlxS.JPG

gMS2CJ.JPG

yLk4Kr.JPG