Dierenhater verspreidt vruchten met spijkers en naalden | Regio15.nl
DutchEnglish

Dierenhater verspreidt vruchten met spijkers en naalden

Den Haag - Een dierenhater heeft diverse vruchten met spijkers, naalden en gif achtergelaten in Spoorwijk.


Een alerte omwoner zag dat er diverse vruchten met spijkers en naalden in het grasveld aan de Hildebrandstraat lagen. Deze omwoner twijfelde geen moment en schakelde de politie in. De politie stuurde medewerkers van de dienst Handhaving.

Handhavers hebben overlegd met de Politie Den Haag, uiteindelijk is er besloten om de vruchten en de sponzen zelf op te ruimen en zal er later nader onderzoek verricht worden.

In totaal werden er tientallen vruchten gevonden met daarin naalden en spijkers. Ook werd er gebakken spons aangetroffen en zat er in sommige vruchten vermoedelijk gif. De dader is vooralsnog niet achterhaald.

Of er dieren gewond zijn geraakt door de actie is niet bekend. De alerte omwoner is verzocht om de situatie goed in de gaten te houden en meteen aan de bel te trekken wanneer er opnieuw dergelijke vondsten worden gedaan. 

Volgens de handhavers komen dergelijke incidenten de laatste tijd vaker voor.

Update 22 januari: een woordvoerder van de Politie Den Haag laat weten dat het Handhavingsteam de surveillances in de omgeving zal intensiveren. De dierenarts in de omgeving is in kennis gesteld en zal contact houden met de Politie Den Haag. De dierenarts heeft nog geen meldingen gehad van verwonde of dode dieren als gevolg van deze actie. 

Foto's en video: Donny Kooistra

RYOLh3.JPG

NBEABR.JPG

KCbDSG.JPG

pLZZLq.JPG

ZktedV.JPG

RVopGa.JPG

8Reo9f.JPG

sThUzw.JPG

HJw17u.jpeg

oqh8K5.JPG

S89wOl.JPG