Slang en eigenares na 1,5 jaar herenigd | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Slang en eigenares na 1,5 jaar herenigd

Den Haag - Vannacht is op de Van Zeggelenlaan een levende slang aangetroffen midden op de rijbaan.


Voorbijgangers moesten vannacht rond twee uur enkele keren met hun ogen knipperen om zich ervan te vergewissen dat ze het écht goed gezien hadden.... Midden op de rijbaan van de Van Zeggelenlaan kroop namelijk een levensechte slang!

Hierop werd terstond de politie gebeld en ook de Dierenambulance Den Haag werd verwittigd. Na aankomst van politie en Dierenambulance konden de aanwezigen al snel worden gerustgesteld: het betrof geen gifslang maar 'slechts' een rode rattenslang, ook wel korenslang genoemd.

Deze slang komt doorgaans in de VS voor en leeft dus in Nederland niet in het wild. Een rode rattenslang wordt in Nederland wel veel door particulieren gehouden en het vermoeden bestond daarom dat dit een ontsnapt exemplaar was.

Dat werd inderdaad bevestigd door een buurtbewoner, die zich kon herinneren dat een andere buurtbewoonster een dergelijke slang in huis had, die meer dan een jaar geleden was ontsnapt. Deze buurtbewoonster heeft bevestigd dat het haar slang was. De 'gelukkige hereniging'  was daarna een feit.

Volgens Dierenambulance Den Haag kunnen deze slangen heel goed een tijd buiten overleven in ons klimaat. Genoeg schuilplaatsen voorhanden en bovendien gaan zij voor hun voedsel op jacht en voeden zij zich met kikkers, muizen e.d.

Update: de slang, die luisterde naar de naam 'ADO', was er kennelijk slecht aan toe want is niet lang na de hereniging overleden.

Video en foto's: Nick van der Toorn

C8pCg8.JPG

0xw2K6.JPG

gyvOO8.JPG

g4O3gG.JPG

Hy31jn.JPG

wt1Exr.JPG

FVOP72.JPG

xVxmCH.JPG

ilh7Ef.jpeg

hG0O9K.jpeg