Brandweer redt paard uit sloot na bijna drie uur durende reddingsoperatie | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer redt paard uit sloot na bijna drie uur durende reddingsoperatie

Leidschendam - Een merrie is donderdagavond door nog onbekende oorzaak in een sloot beland.


De hulpdiensten kregen donderdagavond omstreeks half twaalf een melding over een paard in een sloot bij een boerderij aan het Wilsveen.

De tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg kwam ter plaatse en vroeg al snel versterking van het hulpverleningsvoertuig.

Met man en macht werd geprobeerd om het inmiddels vermoeide paard op de kant te trekken. Helaas liepen alle reddingspogingen tot niets uit. Vanwege de kou en regen werd de reddingsoperatie extra complex.

Er werd besloten om de kleine kraan van kazerne Leidschenveen met spoed (P1) ter plaatse te laten komen. De kleine kraan is uiteindelijk op het weiland kunnen komen maar kwam daar vast te staan.

Het paard stond met één been te vast in de modder. Uiteindelijk wisten brandweermannen na bijna drie uur met een kleine shovel (van de buurman) het paard uit de sloot te trekken. 

Wonder boven wonder en buiten alle verwachtingen kon het paard weer op vier benen staan. De veearts onderzoekt het paard maar laat weten dat het waarschijnlijk allemaal goed gaat komen.

De brandweermannen hebben van hun schouders tot hun tenen in de modder gestaan en zullen (vermoedelijk) op de kazerne een warme douche nemen. 

Foto's en video: Daan van den Ende

APXTsf.JPG

KDhT8d.JPG

ut4APW.JPG

0GDbkj.JPG

VZvyAK.JPG

XAshUn.JPG

vJHXDU.JPG

yn2tMB.JPG

k0tslg.JPG

bJh9Dy.JPG

pUGjJi.JPG

URY6kW.JPG

g4niJS.JPG

RZPAa4.JPG

PHbKYp.JPG

Dgr5nr.JPG

edZCDx.JPG

5hENBd.JPG

flFsJP.JPG

QHWcMB.JPG