Boefie wil graag van het zonneterras af | Regio15.nl

Boefie wil graag van het zonneterras af

Leidschendam - Kattenbeest 'Boefie' vond het vanmorgen een goed idee om in een boom te klimmen.


Het voordeel is dat je dan lekker uitzicht hebt, en dat je al veel sneller door de zon wordt opgewarmd. Logisch, maar na een paar uur op grote hoogte wil je als kater wel weer eens naar beneden. En dan is het wel erg vervelend als de trap naar je zonnedek eigenlijk wel heel steil is. Loodrecht naar beneden, zeg maar. Dus dan maar 'luidkeels miauwen', en hopen dat je personeel snel ter hulp komt.

In eerste instantie werd de dierenambulance gewaarschuwd, maar de plek die 'Boefie' had uitgekozen om te zonnen was veel te hoog voor ze. Daarom werd de brandweer erbij geroepen. Het was mooi weer en rustig, dus voor hen was het ook geen bezwaar om even te komen helpen.

Het gras op met de hoogwerker om een kat te helpen was een beetje 'te'; dat idee werd weer verlaten. In plaats daarvan werd besloten om 'de baas' met een schuifladder naar boven te laten klimmen.

De baas van Boevemans klom de ladder op, en wist hem te vangen. Daarna was het makkelijk om hem mee naar beneden te tillen en weer in de (warme) achtertuin te zetten.

Foto's: Rene Hendriks

RkKj25.JPG

5KF2jT.JPG

5yuWMo.JPG

tGY4MV.jpeg

PHlT34.jpeg

No4d2d.JPG

sRnogt.JPG

6IEzHf.JPG

r5cOhA.jpeg