Eigenaar redt hond Bohdi uit ijskoud water Sijtwendepark | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Eigenaar redt hond Bohdi uit ijskoud water Sijtwendepark

Voorburg - Een hondeneigenaar liep vanmiddag een nat (koud) pak op toen hij zijn hondje Bodhi uit het ijskoude water wilde redden.


Het diertje sprong vanmiddag rond kwart over twaalf het ijs op in een sloot aan de zijde van de Laan van Dobbe tot Zegge. Het ijs bleek echter zelfs voor het hondje niet dik genoeg, en het beestje zakte door het ijs.

De eigenaar bedacht zich geen moment en ging het ijs op, richting zijn hondje Bodhi. Maar ja, was het ijs voor het hondje al te dun, voor het baasje kende het ijs sowieso geen genade; ook hij zakte daarom door het ijs en hij stond tot zijn middel in het ijskoude water.

Het baasje trotseerde echter de kou, en hij wist zijn hondje te pakken te krijgen. Samen kwamen ze op een klein eilandje terecht.

Op dat moment was de brandweer al gealarmeerd om het baasje met zijn hondje uit het water te halen. De brandweerlieden gingen met een van omwonenden geleende boot het water op; om het baasje en zijn hondje uit hun benarde positie te halen.

Ambulancepersoneel heeft het baasje onderzocht, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is lopend naar huis om daar lekker een warme douche te pakken. Met het hondje gaat het ook goed; hond en baasje zijn uiteindelijk met de de schrik vrijgekomen, en de hond ligt inmiddels te slapen.

Foto's: Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

RMH2VD.JPG

45pZVn.JPG

zytbWH.JPG

fS3oFX.JPG

3B9MGG.JPG

kpAGcU.JPG

1skikl.JPG

8SzLJ4.JPG

ScnIzr.JPG