Dierenambulance ontfermt zich over gedumpte kitten | Regio15.nl

Dierenambulance ontfermt zich over gedumpte kitten

Den Haag - De Dierenambulance Den Haag heeft zich vanmorgen ontfermd over een zieke kitten die was gedumpt in de Zuidlarenstraat.


Het beestje bevond zich in een kartonnen doos, die vrijdag al door de melder was gezien, die toen echter nog niet kon vermoeden dat er een jong katje in de doos zat.

Toen de melder de doos vanmorgen weer zag staan, ging deze op.onderzoek uit en trof in de doos een verzwakte kitten aan.

De Dierenambulance Den Haag is hierop gebeld en de medewerkers daarvan hebben de kitten ter plaatse een eerste keer globaal onderzocht.

Omdat het diertje last had van zijn oogjes en er mogelijk sprake was van ontstekingen, is het katje naar de dierenarts gebracht.

Update 15.00 uur: bij de dierenarts bleek dat het diertje veel last heeft van een ontsteking in zijn bekje, waardoor het hoge koorts heeft. Het is bij de dierenarts opgenomen en wordt daar behandeld.

Update 23/2: de kitten is behandeld aan de ontstekingen in zijn bekje en maakt het inmiddels goed. Alles functioneert weer. De Dierenpolitie doet onderzoek naar de herkomst van het diertje en de verwaarlozing/mishandeling die het heeft moeten ondergaan. Tips zijn welkom op nummer 0900-8844.

Video en foto's: Ivar Gieles

rsR68Y.JPG

xMsB0u.JPG

3U4Jvx.JPG

ImCVb8.JPG

VwkcM0.JPG

p1X32V.JPG

94X4V6.JPG

CzGufU.JPG

Hs0Ni0.JPG

3DrPQU.JPG