Slang doorstaat eerste mediaoptreden glansrijk! | Regio15.nl

Slang doorstaat eerste mediaoptreden glansrijk!

houtkadeth-P1060681Den Haag - Twee hoveniers keken vanmorgen rond 9.45 heel erg op toen ze tijdens het maaien van het gras op de Houtkade iets oranje zagen bewegen in het gras.



Het bleek een slang! Met ware doodsverachting hebben zij met een hark de slang onder een omgekeerd emmertje weten te krijgen en daarna werd gelijk de politie gebeld. Die aarzelde geen moment en Dierenambulance Den Haag e.o. werd gebeld. De politie gaf daarna een 'persalarm' af voor een aangetroffen oranje slang.

Hierop kwamen nieuwsgierige vertegenwoordigers van de regionale en nationale pers ter plaatse om maar niets te hoeven missen van het gebeuren. Zij stelden de slang zelfs enkele vragen, maar meer dan wat gesis kwam er niet uit.

Medewerkster Nancy van de dierenambulance wist echter de hoopvolle verwachtingen van de aanwezigen op een levensgevaarlijke slang vakkundig de grond in te boren door te vertellen dat het hier om een ongevaarlijke 'rode rattenslang missing black' zou gaan. Deze slangensoort hoort normaliter thuis in het zuidoosten van de Verenigde Staten, dus men gaat er van uit dat deze slang uit gevangenschap is ontsnapt.

Ongevaarlijk of niet, de omstanders waren toch blij dat de slang uiteindelijk in de slangenton belandde en werd meegenomen naar de post van de dierenambulance.

Foto's: Timothy de Graaf

W-P1060670

W-P1060671

W-P1060676

W-P1060682

W-P1060685