Opnieuw explosie op dag van rechtszaak over dodelijke schietpartij | Regio15.nl

Opnieuw explosie op dag van rechtszaak over dodelijke schietpartij

Den Haag - Op de  Jacob Schorerlaan heeft vannacht een explosie plaatsgevonden bij de voordeur van een woning.


Het explosief ging rond half drie af. Het lijkt erop dat het explosief op de deur bevestigd was en daarna tot ontploffing is gebracht.

De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Er was bij aankomst van de brandweer geen sprake meer van brand. Zij konden daarom al snel weer terug naar de kazerne.

Waarom het explosief bij de woning is geplaatst en of de ontploffing verband houd met eerdere explosies in dezelfde straat is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er mensen gewond geraakt zijn.

Een Teamleider Explosievenveiligheid (TEV) en de Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten.

Bij twee eerdere explosies op de Jacob Schorerlaan ontstond op 29 augustus en op 4 oktober 2023 veel schade.

Dinsdag op woensdagnacht was er ook al een explosie in Den Haag. Op de Isingstraat ging een explosief af waarna er brand uit brak en er meerdere mensen gewond raakten.

Update 23-05: Het AD meld zojuist dat vandaag ook de rechtszaak tegen moordverdachte Adem B. gepland staat. Hij zou volgens justitie verantwoordelijk zijn voor het doodschieten van Ibrahim Demir (24). De Jacob Schorerlaan is de straat waar het slachtoffer en de verdachte samen opgroeiden en waar B. tot voor de dodelijke schietpartij met zijn gezin woonde. 

Beelden: Piet de Ruyter

wZNco5.jpg

GZal23.jpg

MBscZh.jpg

BKweL5.jpg

B9EG7j.jpg

7ofpgA.jpg

zroth4.jpg

UchbbP.jpg

DGbSih.jpg