Weer een explosie op de Laan van Deelen | Regio15.nl

Weer een explosie op de Laan van Deelen

Den Haag - Bij een bedrijfspand aan de Laan van Deelen heeft vannacht brand gewoed na een explosie.


Rond tien over drie werd een zelfgemaakt explosief voor de deur van het pand tot ontploffing gebracht. Gelukkig is er bij deze explosie niemand gewond geraakt, maar de schade is aanzienlijk.

Van auto’s die tegen het pand aan stonden, zouden de achterruiten schade hebben opgelopen als gevolg van de explosie. Het pand zelf liep ook schade op.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft het pand gecontroleerd. Hierbij zijn ook breekwerkzaamheden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brand niet kon oplaaien.

De politie heeft een plaats delict (PD) afgezet om het gebied veilig te stellen voor het onderzoek.

De gemeente heeft gereageerd op de explosie door het pand per direct voor twee weken te sluiten. Dit is een voorzorgsmaatregel om de veiligheid van de omgeving te waarborgen en mogelijk nader onderzoek te verrichten.

Volgens de eigenaar van het bedrijfspand zijn er camerabeelden waarop te zien is dat de dader de explosie aan het filmen is.

Op 18 augustus 2024 was er ook al een explosie, bij het bedrijf naast het getroffen pand. Het blijft vooralsnog onduidelijk of er een verband is tussen beide incidenten of wat de achterliggende motieven kunnen zijn.

De politie is bezig met een grondig onderzoek om de oorzaak en eventuele daders van de explosies te achterhalen. Functionarissen van Forensische Opsporing en Team Explosieven Veiligheid verrichten technisch onderzoek.

Beeld: Ivar Gieles

HCYB0n.JPG

OfsVB3.JPG

G50Sf1.JPG

LmprFk.JPG

hotswj.JPG

QvO7tg.JPG

kRQnLP.JPG

hkC1l1.JPG

ubnRJf.JPG

ArkMcP.JPG

3UxYMZ.JPG

ctEuJX.JPG

UpvZZG.JPG

cHu1fe.JPG

aiQUef.JPG

QErmzE.JPG

W3ACT0.JPG

RgV1T8.JPG

NKmmVm.JPG