Weer bewoners onwel door koolmonoxide | Regio15.nl

Weer bewoners onwel door koolmonoxide

20111022-laakkade

t-SanBar_Laakkade_IMG_2835Den Haag - Net als gisteren zijn er vandaag bewoners onwel geworden door koolmonoxide in de woning, ditmaal aan de Laakkade.



2 bewoners van een portiekwoning op de 1e etage raakten onwel en zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Toen de artsen in het ziekenhuis een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide in hun bloed aantroffen, werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweer kwam ter plaatse en is begonnen met het verrichten van metingen in de portiekwoningen. In de woning op de 2e etage werd ook een verhoogde CO waarde gemeten en de bewoners van die woning (2 ouders met hun 2 kinderen) werden door de brandweer uit huis gehaald.

Er werden 2 ambulances ter plaatse gestuurd om de 4 bewoners te onderzoeken, maar zij bleken geen klachten te hebben. Aangezien de brandweer nog aan het zoeken was naar de oorzaak en de CO waarden in de woning nog niet waren gedaald, werden de bewoners tijdelijk opgevangen bij politiebureau Laak.

Na een grondig onderzoek werd ongeveer een uur na de melding duidelijk dat een defecte gashaard in de woning op de 1e etage de oorzaak van de problemen was. De bewoners hebben een stookverbod gekregen van de brandweer en het advies om de gashaard (vaker) te laten controleren.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Laakkade_IMG_2812

w-SanBar_Laakkade_IMG_2819

w-SanBar_Laakkade_IMG_2835

w-SanBar_Laakkade_IMG_2844

w-SanBar_Laakkade_IMG_2852