Middelhulpverlening Waldeck Pyrmontkade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelhulpverlening Waldeck Pyrmontkade

jonckbloed-KOPt-SanBar Waldeck IMG 2341

Den Haag - Op de Waldeck Pyrmontkade heeft vanavond een zware aanrijding plaatsgevonden. Hierbij waren 3 personenauto's betrokken.De 33-jarige Haagse bestuurster van een Peugeot zag 2 voertuigen niet aankomen toen zij uitparkeerde, waardoor zij net aan aangereden werd door een aankomende BMW. De 34-jarige Haagse bestuurder van de BMW raakte de macht over het stuur kwijt, botste frontaal op een mast van de HTM en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Het 2e voertuig, een Volkswagen, bestuurd door een 41-jarige Hagenaar, kon de BMW niet meer ontwijken en botste met volle snelheid tegen de linkerzijde van de BMW, waardoor deze door de klap weer werd rechtgezet.

Na de aanrijding bleken er twee personen in de auto's bekneld te zitten. De brandweer schaalde op naar 'middelhulpverlening' om beide slachtoffers tegelijk te kunnen bevrijden. De ambulancedienst stuurde 4 ambulances, de OvD-G op de ambulancemotor en het MMT ter plaatse.

Gezien de mate van verwoesting is het redelijk om aan te nemen dat de 2 voertuigen een forse snelheid hebben gehad. Getuigen spraken over een geschatte snelheid van zo'n 100 km/u. De brokstukken van de voertuigen lagen over een groot gebied verspreid.

Er zijn twee slachtoffers uit de auto's gehaald door de brandweer en aansluitend door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de BMW is onder begeleiding van politiemotoren naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Gedurende de hulpverlening werd de Waldeck Pyrmontkade in beide richtingen afgesloten. Het tramverkeer heeft ook na het ongeval enige hinder ondervonden; zo stond een mast van de bovenleiding scheef door de klap.

Video: Shane Alders

Foto's: Dejan Jeremic, Ruben van Essen, Peter Hofman, Shane Alders, Ferrie van der Geer en Sander Paardekooper

waldeck-1

waldeck-2

IMG 1059

IMG 1085

w-waldeckfer1

w-SanBar Waldeck IMG 2289

IMG 0516

IMG 0521

w-IMG 0522

w-waldeckpeter2

w-SanBar Waldeck IMG 2319

w-waldeckpeter1

w-SanBar Waldeck IMG 2329

IMG 0530

w-SanBar Waldeck IMG 2340

w-SanBar Waldeck IMG 2341

w-SanBar Waldeck IMG 2344

w-SanBar Waldeck IMG 2348

Onderweg naar het incident raakte de ambulancemotor een stoeprandje, waardoor het niet meer verantwoord was om er verder mee te rijden.

w-waldeckfer3