Kluis uit water gehaald in Leidschendam | Regio15.nl

Kluis uit water gehaald in Leidschendam

prinsenhofth-IMG 0016

Leidschendam - De brandweer heeft vanmiddag rond 13.30 uur een kluis uit het water gehaald in de wijk 'Prinsenhof'.



Voorbijgangers troffen de redelijk grote kluis aan bij een brug in het park aldaar en waarschuwden de politie. Die constateerde dat criminelen getracht hadden de kluis te openen, maar dat zij kennelijk halverwege de moed hadden opgegeven en de kluis vervolgens daar hebben gedumpt.

De tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg werd ter plaatse gezonden om de kluis uit het water te halen. Maar gezien de grootte van de kluis is de kleine kraan van kazerne Den Haag-Leidschenveen ter assistentie gevraagd.

De kluis is uiteindelijk aan boord van de kleine kraan gehesen en door de brandweer met een spreider geopend. Er bleken zich onder andere nog documenten in de kluis te bevinden. Een medewerker van bureau Forensische Opsporing heeft de kluis ter plaatse bekeken. Na overleg is besloten dat de kluis naar bureau Zichtenburg zou worden vervoerd, om daar aan een nadere inspectie onderworpen te worden.

Het is niet bekend of dit de kluis is die afgelopen maandag bij een inbraak aan de Koningin Julianaweg in Leidschendam is buitgemaakt.

Foto's: Arie Tuit

WAT-IMG 0016

WAT-IMG 0019

WAT-IMG 0030

WAT-IMG 0038

WAT-IMG 0043

WAT-IMG 0051