Sleepwagen verliest zijn sleep | Regio15.nl

Sleepwagen verliest zijn sleep

20120220-taludKOPth-IMG 2849

Den Haag - Op de kruising van de N14 met de Donau is een personenauto vanavond losgeraakt van een sleepwagen en zo'n 20 meter lager in de sloot beland.


Saillant detail is dat de bestuurder van de sleepwagen naar eigen zeggen een uur bezig is geweest de auto weer terug te vinden. Achteraf is dat verklaarbaar; de auto lag een stuk lager en was slechts met moeite vanaf de rijbaan te zien.

De sleepwagen reed op de afrit Leidschendam/Forepark van de A4 richting Amsterdam. Bij de bocht linksaf naar de Zoetermeerse Rijweg is de auto een 'eigen leven gaan leiden' en aan de andere kant van het kruispunt zo'n 20 meter lager op het talud met zijn neus in de sloot beland.

De auto raakte daarbij nogal beschadigd aan de voorkant. Datzelfde effect zal dit voorval ongetwijfeld ook op het ego van de bestuurder van de sleepwagen hebben gehad. Mogelijk zal de chauffeur in de toekomst nog af en toe door zijn collega's aan dit incident worden herinnerd.

Met behulp van de lier van de grote kraan van kazerne Den Haag-Leidschenveen is de auto weer naar boven getrokken. Dat gebeurde behoedzaam, zodat de auto niet verder beschadigd raakte. Daarna is het onfortuinlijke voertuig achterop de wagen van een berger gezet, om naar een schadeherstelbedrijf te worden gebracht.

Video: René Hendriks

Foto's: Ruben van Essen, René Hendriks en Ron Pietersen

w-auto

w-IMG 0062-283072239

w-auto6

w-IMG 0065
|
w-auto4rene