Leidschendam aan zee | Regio15.nl

Leidschendam aan zee

dillenburg-kopt-peen7472Leidschendam - Op de Dillenburgsingel ontstond vanmorgen een heus waterballet toen een waterleiding rond kwart voor elf beschadigd raakte.


Tijdens werkzaamheden daar werd de '30 centimeter leiding' geraakt. Het kleine gaatje werd al snel een groot gat en er stroomden vele tienduizenden liters drinkwater vrijelijk weg.

Dit leidde tot veel schade en ongemak, want het mengsel van zand en water liep onder meer de kelders van woningen en winkels binnen. Ook ontstond er een gat in het wegdek van de Dillenburgsingel door weggespoelde klinkers. Er ontstond daar een ware draaikolk. Veel zand werd hierdoor ook weggespoeld - zoveel dat in de naastgelegen sloot nu een ware zandbank is ontstaan.

Het gat is later door een particulier bedrijf leeggepompt, waarna de monteurs van Dunea er goed bij konden. Om de waterleiding te kunnen repareren, heeft Dunea deze tijdelijk afgesloten. Hierdoor waren de bewoners van omliggende panden tijdelijk verstoken van water. Monteurs van Dunea hadden het lek rond 13.00 uur gestabiliseerd. Het merendeel van de huishoudens was daardoor weer voorzien van drinkwater. De verwachting was dat het lek tegen het eind van de middag zou zijn gerepareerd en dat er dan ook bij de laatste veertien huishoudens weer water uit de kraan zou komen.

De Dillenburgsingel is door het lek en de werkzaamheden tijdelijk afgesloten geweest voor alle verkeer. De tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg is ingezet bij de bestrijding van de gevolgen van de lekkage.

Video: René Hendriks

Foto's: René Hendriks en Ron Boymans

w-peen7456

w-peen7461

w-peen7468

w-peen7472

w-peen7475

w-peen7478

w-peen7483

w-foto4

w-foto5