Scholieren bevangen door de hitte | Regio15.nl

Scholieren bevangen door de hitte

20120704-diepenhorstlaan1t-img 6739Rijswijk - Een aantal scholieren die als passagier in een touringcar zaten, is vanmiddag door de hitte bevangen.


De scholieren waren met een aantal touringcars op de terugweg van een dagje uit, toen in één bus, vermoedelijk door een defecte klimaatbeheersing, de temperaturen te hoog opliepen en een aantal inzittenden onwel raakten.

De chauffeur van de bus heeft zijn voertuig op de Verrijn Stuartlaan langs de kant gezet en hierop zijn de hulpdiensten gebeld. Er zijn drie ambulances, een motorambulance en ook het nodige aan politiepersoneel ter plaatse gekomen.

De scholieren die onwel waren geraakt, zijn allen door het ambulancepersoneel onderzocht. Er is aan hen vocht toegediend; een aantal via een infuus en een aantal via flesjes water die werden uitgedeeld. Hiertoe is het adembeschermingsvoertuig van de brandweer in Wateringen ter plaatse gekomen. Deze heeft standaard een hoeveelheid drank aan boord, ten behoeve van brandweermensen bij langdurige inzetten en/of inzetten tijdens warmte, maar die voorraad werd nu aan de schoolkinderen uitgedeeld.

Uiteindelijk is er één scholier per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De overige inzittenden van de bus hebben hun reis voortgezet. De Verrijn Stuartlaan was gedurende het incident afgesloten voor al het verkeer.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Robert Johnson, Ruben van Essen en Eyelogic

w-img 9161

w-img 9162

w-img 6708

w-img 7001

w-img 6767

w-img 9163

w-img 6729

w-img 9166

w-img 6717

w-img 6739

w-img 7004

w-img 7006