Tikkie te laag | Regio15.nl

Tikkie te laag

peen0487t-peen0507

Zoetermeer - Een automobiliste met een paardentrailer achter de auto kwam er achter dat de onderdoorgang onder de bruggen op de Voorweg lager was dan zij in eerste instantie had ingeschat.


Daardoor kwam zij hopeloos vast te zitten, precies tussen de twee bruggen van de Afrikaweg. Gelukkig raakte het paard wat achterin stond niet gewond. Het dier was licht geschrokken, maar na een paar minuten weer rustig genoeg om lopend de laatste meters naar de manege af te leggen.

Dat maakt de weg vrij voor pogingen om de aanhanger te redden. Maar de gebruikelijke trucs (zoals het laten leeglopen van de banden) gaven niet voldoende ruimte om de aanhanger weer onder de bruggen uit te krijgen. Ook 'bruut geweld' (de aanhanger met de auto erdoorheen trekken) bood geen soelaas.

Uiteindelijk werd besloten om de aanhanger te 'onthoofden'; ook omdat de kap al zo zwaar beschadigd was dat die toch niet meer te redden viel. Met een kettingzaag werd de aanhanger 'verlaagd'; waarna die onder de bruggen vandaan te halen was.

Video: Ferrie van der Geer en René Hendriks

Foto's: René Hendriks

w-peen0487

w-peen0488

w-peen0489

w-peen0492

w-peen0507

w-peen0512