Jongetje bekneld in rolluik parkeergarage | Regio15.nl

Jongetje bekneld in rolluik parkeergarage

20120822-gerarddoustraat-kopt-img 0739

Den Haag - Een 8-jarig jongetje is aan het eind van de middag in de Gerard Doustraat bekneld geraakt tussen een rolluik en een muur.


Het rolluik vormt de afsluiting van een parkeergarage aldaar. Toen het rolluik rond even over half zes omhoog kwam, besloot het jongetje uit bravoure zich aan het rolluik vast te houden om zodoende mee omhoog te kunnen 'liften'. Het jongetje hield het rolluik echter te lang vast en raakte met zijn arm bekneld tussen het rolluik en een betonnen muur.

Het jongetje kwam hierdoor aan zijn arm bijna drie meter boven de grond te hangen. Buurtbewoners ondersteunden hem zolang met behulp van keukentrapjes.

De hulpdiensten werden meteen op de hoogte gesteld. Naast de brandweer kwam ook een ambulance en een motorambulance ter plaatse. Ook is het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse gekomen. De traumahelikopter is geland op een terreintje nabij de Verspronckstraat.

Door de inzet van brandweer- en ambulancepersoneel en personeel van het MMT kon het jongetje worden bevrijd. Hij is hierna per ambulance met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Foto's: Ruben van Essen

w-img 0738

w-img 0739

w-img 0740

w-img 0741

w-img 0742

w-img 0745

w-img 0746

w-img 0749

w-img 0770