Berging met een staartje..... | Regio15.nl

Berging met een staartje.....

20120921-bovenmolenweg-kopt-img 2261

Pijnacker - De berging van een camper die in een greppel was beland aan de Bovenmolenweg, heeft heel wat voeten in de aarde gehad.


Bovendien was het een berging met een onverwacht vervolg.......

De tankautospuit van kazerne Pijnacker-Nootdorp werd tegen half twaalf naar de Bovenmolenweg gestuurd, alwaar een camper in de greppel was beland. Volgens de eigenaar had hij rijdend een lantaarnpaal geraakt en toen hij vervolgens in zijn achteruitkijkspiegel keek, belandde de camper in de greppel.

Heel erg zonde; de man had de camper ooit vanaf het chassis helemaal zelf opgebouwd/gereviseerd.

Een particuliere berger die ter plaatse kwam, kon de klus niet klaren. Daarom is de grote kraan van kazerne Den Haag-Leidschenveen ter plaatse gekomen om de klus te klaren. Omstreeks kwart over twaalf stond de camper weer op het droge.

Daarmee was het verhaal nog niet ten einde. Op de terugweg naar de kazerne moest de bestuurder van de grote kraan uitwijken voor een wegopbreking en belandde daarbij in de berm. Deze kon het gewicht van het grote voertuig niet dragen en de kraan zakte diep weg. Met als gevolg dat de grote kraan nu eens zelf vlot moest worden getrokken.

Hierop is een grote bergingstruck van firma "Vreugdenhil" ter plaatse gekomen en eendrachtig heeft men de grote kraan rond half vijf vlot weten te trekken. Al met al een incident dat om half twaalf begon en vijf uur later definitief was afgerond.

En alhoewel particuliere bergers wel eens mopperen over 'broodroof' bij een inzet van de grote kraan, gingen de heren desondanks als vrienden uit elkaar.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen, Eyelogic, Hans Groenewegen en Dejan Jeremic

w-img 2253

w-dsc 7909

w-img 2286

w-img 2305

w-img 2329

w-dsc 7972

w-img 2335

w-img 2346

w-dejan3

w-img 2351

w-img 8781

w-img 8785

w-img 2367

w-img 8799