Zoekactie naar kinderen in Wateringen | Regio15.nl

Zoekactie naar kinderen in Wateringen

20120926-zoekactiet-zoekactie tdk 7113

Wateringen - Een jongetje en een meisje uit Wateringen, beiden vijf jaar oud, besloten vanmiddag de kuierlatten te nemen, de wijde wereld in.


Al gauw werden zij vermist en een grote zoekactie was het gevolg.

De politie kamde de omgeving uit waar de kinderen het laatste waren gezien. En de brandweer zette totaal twee tankautospuiten en een waterongevallenvoertuig in om de wateren in die omgeving af te zoeken. Een aantal brandweermensen in waadpak en enkele brandweerduikers hebben onder andere de wateren bij het Orchideehof, de Athenesingel en het Waterpark doorzocht.

Er waren ook de nodige politiemensen ingezet, waaronder leden van het Parate Peloton. Er is zelfs een tijdje vanuit de lucht meegezocht door een politiehelikopter. Bovendien is er een Burgernet-melding verzonden.

Het was wederom de Burgernet-melding die de sleutel tot de goede afloop bleek. Een medewerker van de meldkamer Haaglanden, die de Burgernet-melding had ontvangen, zag de kinderen in zijn vrije tijd lopen op de Vlietlaan en heeft de instanties geïnformeerd.

En snel konden beide globetrotters met hun ongeruste ouders herenigd worden. De kinderen bleken toch al gauw enkele kilometers gewandeld te hebben.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim de Kleyn

w-zoekactie tdk 7113

w-zoekactie tdk 7120

w-zoekactie tdk 7122

w-zoekactie tdk 7125

w-zoekactie tdk 7134

w-zoekactie tdk 7144

w-zoekactie tdk 7145

w-zoekactie tdk 7150

w-zoekactie tdk 7155