Hij kwam, hij zag, maar overwon niet z'n angst | Regio15.nl

Hij kwam, hij zag, maar overwon niet z'n angst

wassenaarth-dsc 5702-2

Wassenaar - Een vier maanden oud katje zag vanmiddag op de Dokter Duetzlaan zijn kans schoon om te ontsnappen....


Nadat het beestje eenmaal op het dak was aangekomen en zijn 'rijkdom' had overzien, was het de angst die regeerde en derhalve overwon deze 'Julius Cesar' helaas niet alles. Het diertje restte niets anders dan het op een miauwen te zetten, om op zo'n manier te hopen dat zijn 'dienaren' hem kwamen redden.

Die redding kwam in de vorm van de brandweer; in eerste instantie de bemanning van de tankautospuit Wassenaar, maar deze moesten bijgestaan worden door de bemanning van de hoogwerker Leidschendam-Voorburg.

Even leek het erop dat het beestje toch zelf naar beneden ging komen, echter dit was schone schijn... Gelegen boven het dakraam van de buren (welke helaas niet thuis waren op dat moment), zag het beestje hoe een genadig monster op hem af kwam. Dat dit genadig monster de korf van de hoogwerker was met daarin twee brandweermensen, om zo het diertje te redden, kon de kat niet wijs gemaakt worden. Het beestje zocht het dus maar weer hoger op. Een uiteindelijke poging om met de korf langszij te komen, terwijl het diertje toegeroepen werd door zijn eigenaresse, mislukte ook; de kat wist wederom op het randje van het dakraam te komen.

Uiteindelijk wist een buurvrouw het huis van de directe buren te betreden en kon de eigenaresse via het dakraam de kleine 'held' in de armen sluiten.

Foto's: Pascal de Haas

dsc 5653-2

dsc 5660-2

dsc 5670-2

dsc 5675-2

dsc 5690-2

dsc 5692-2

dsc 5701-2

dsc 5702-2