Kleuter met armpje vast in automaat | Regio15.nl

Kleuter met armpje vast in automaat

20130130-hetkleineloo-kopt-IMG 8549

Den Haag - 'Waarom geld gooien in een speelgoedautomaat met een grijparm, als ik zelf twee van die dingen aan mijn lijf heb zitten?'


Dat vroeg een jongetje zich vanmiddag af, nadat hij in een winkelcentrum aan Het Kleine Loo een automaat zag waarbj je na inworp van wat geld, met behulp van een mechanische grijparm, speelgoed uit een bak kan vissen.

Kennelijk had hij al een keer op de gebruikelijke manier een vruchteloze poging gewaagd of had hij helegaar geen centjes daarvoor. Hoe het ook zij, jongeheer besloot de armen uit de mouwen te steken en zelf voor grijparm te spelen.

Waarschijnlijk door schade en schande wijzer geworden, worden dergelijke machines echter zo gemaakt dat speelgoed pakken met je eigen 'grijparm' niet mogelijk is. Resultaat: jongetje met zijn armpje vast en een hoop verdriet. Nadat omstanders de jongen niet konden helpen, moest dan maar wat grover geschut aangerukt worden.

En zo kwam het dat maar liefst drie brandweerauto's en een ambulance moesten uitrukken voor de kleine jongen.

In normale omstandigheden zou hij dit uiteraard fan-tas-tisch gevonden hebben, al die taa-tuu-taa-tuu. Maar vanmiddag was het allemaal maar reuze eng..... Gelukkig wisten de brandweerlieden het jongetje binnen no time te bevrijden en bleek na controle door de lieve mensen van de ambulance dat hij er niets aan over had gehouden.

Of meneer als troost alsnog iets heeft mogen uitzoeken, vertelt het verhaal helaas niet... De automaat is door de winkelier weggehaald.

Foto's: Machiel Janssen en Rene Hendriks

w-IMG 8545

w-IMG 8549

w-IMG 8551

w-IMG 8554

w-PEEN5327

w-PEEN5323

w-PEEN5325