Gasdetector van geldautomaat gaat af | Regio15.nl

Gasdetector van geldautomaat gaat af

IMG 6144 - Version 2t-IMG 6139

Delft - Een melding van de gasdetector in een geldautomaat van de Rabobank aan de Papsouwselaan heeft vanmiddag een hoop opschudding veroorzaakt.


Geldautomaten zijn tegenwoording uitgerust met gas detectors die gelijk alarm slaan als er een brandbaar gas in de automaat wordt gespoten. Dat is namelijk een indicatie dat er mogelijk een plofkraak gaande is. Zo ook in dit geval; de hulpdiensten werden onmiddelijk gewaarschuwd.

Uiteraard namen zij geen enkel risico. Een automaat die vol staat met een gasmengsel wat mogelijk kan exploderen is een veiligheidsrisico. Daarom werden de bovengelegen woningen ontruimd en de straat afgezet. De brandweer stond klaar om in te grijpen voor het geval er daadwerkelijk een exposie of brand zou ontstaan.

Intussen werd door de autoriteiten overlegd hoe het eventuele gasmengsel uit de automaat en de achterliggende ruimte gehaald kon worden, zonder dat daarbij personeel van de hulpdiensten in gevaar gebracht zou worden. Ook 'geldautomaat specialist' Brinks kwam ter plaatse.

Even na kwart over zes werden de afzettingen weer opgeheven en pakten de hulpdiensten weer in. Vermoedelijk gaat het (achteraf) om een storing in de gassensor en is er nooit een explosief mengsel geweest.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen
w-IMG 6138

w-IMG 6144  1

w-IMG 6140

w-IMG 6151

w-IMG 6154

w-IMG 6157

w-IMG 6167

w-IMG 6175