Zwaan bevrijd van visdraad | Regio15.nl

Zwaan bevrijd van visdraad

20130331-zwaan-kopt- DSC3966Wateringen - Over de voors en tegens van de vissport kan heel lang gediscussieerd worden.


Over één ding is iedereen het wel eens: vissers moeten er voor zorgen dat na hun vertrek aan de waterkant niets meer aan hun hobby herinnert. En daar wil het nog wel eens fout gaan.

Zo werd er vanmiddag in het water bij het Heerenvliet een zwaan gesignaleerd met een stuk visdraad aan de poot. Hierop werd de dierenambulance gebeld. De medewerker van de dierenambulance heeft op zijn beurt weer de brandweer erbij gevraagd.

En zo kwam het dat de bemanning van de Wateringse tankautospuit hun les eieren beschilderen moest laten voor wat het was en richting Heerenvliet toog. Daar zijn twee man in een waadpak het water in gegaan, met de bedoeling de zwaan te vangen en te ontdoen van het draad.

Sneller gezegd dan gedaan, want helaas weten dieren niet altijd wat voor hun eigen bestwil is. Daar kwam nog bij dat het vrouwtje zat te broeden en aldus het nest werd verdedigd. Met veel geduld en inzet lukte het uiteindelijk de bewuste zwaan te vangen en te ontdoen van het visdraad. Hierna is de zwaan weer in het water teruggezet.

De zwaan heeft gelukkig niets overgehouden aan het visdraad.

Foto's: Dirk van der Zanden

w- DSC3966

w- DSC3945

w- DSC3950

w- DSC3962

w- DSC3963

w- DSC3956

w- DSC3977

w- DSC3983