Bewoners Wittenburgerweg diep in de shit | Regio15.nl

Bewoners Wittenburgerweg diep in de shit

PEEN7318t-PEEN7309

Wassenaar - Bewoners van de Wittenburgerweg en de Bloemcamplaan werden aan het begin van de avond geconfronteerd met een ware vloedgolf van vieze smurrie.


Die bleek afkomstig uit een gebroken persleiding die rioolwater uit Wassenaar naar Rotterdam moet transporteren. Het vieze stinkende water liep tuinen, garages en huizen binnen. In totaal zijn 9 huishoudens gedupeerd geraakt.

Toen de druk van de leiding was afgehaald, daalde het waterpeil in de straat weer snel. Maar dat gold niet voor de tuinen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het water daar wegpompen.

Daarna zal er verder schoongemaakt moeten worden. Rioolwater vormt immers een gezondheidsrisico, vanwege de bacteriën die in het water aanwezig zijn. Om die reden is ook de AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) van de brandweer met prio1 ter plaatse gekomen. Zo zal het, totdat er schoongemaakt is, onmogelijk zijn om kinderen op straat of in de tuinen te laten spelen.

Het is nog onduidelijk hoe hoog de schade is. Maar in de komende dagen kunnen de bewoners naar alle waarschijnlijkheid niet van hun tuinen genieten.

Op de bewuste rotonde worden al langere tijd werkzaamheden uitgevoerd. In hoeverre deze werkzaamheden te maken hebben met de leidingbreuk is nog niet te zeggen.

Het komt meer voor dat riolen overstromen. Vorig jaar juni is in Wassenaar-Centrum ook rioolwater vrijgekomen..

Update: persbericht (what's in a name) van het Hoogheemraadschap Rijnland

Update: De ondergelopen tuin wordt afgegraven.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Arthur van Wezel en Rene Hendriks
w-DSC 2113

w-DSC 2114

w-PEEN7309

w-PEEN7316

w-PEEN7318