Bij-zzzzonder klusje voor de brandweer | Regio15.nl

Bij-zzzzonder klusje voor de brandweer

20130527-kornoeljestraat-kopt-IMG 9640Den Haag - Vanmiddag eens geen assistentie ambulance, brand op een zolder of poes in de boom voor hoogwerker 15-7750.


De brandweermensen van kazerne Loosduinen mochten vanmiddag namelijk op pad om te helpen bij het verhuizen van 60.000 bijen. Hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de imker zich als enige in de 'frontlinie' bevond.

Rond half zes kreeg de politie een telefoontje dat in de omgeving van het volkstuincomplex aan de Kornoeljestraat, zwermen bijen de straat onveilig zouden maken en kinderen angst aan zouden jagen.

Een surveillance-eenheid van de politie werd op pad gestuurd en de politiemensen kwamen erachter dat de bijen huisden in een boom op het volkstuincomplex. De imker werd erbij gehaald en besloten werd de bijen naar elders over te brengen.

De imker was niet voornemens om voor deze klus een aantal meter de boom in de klimmen. Daarom werden de hoogwerker en de tankautospuit van Loosduinen ter plaatse gestuurd om te assisteren.

Vanuit het bakje van de hoogwerker heeft de imker twee bijenvolken met naar schatting zo'n 60.000 bijen in een bijenkorf weten te krijgen. De bijenkorf is op een beschutte plaats neergezet en vanavond als het wat meer donker is en de bijen wat meer tot rust zijn gekomen, zal het geheel naar elders worden verhuisd.

Of er zich nog 'steekincidenten' tijdens deze inzet hebben voorgedaan vertelt het verhaal niet.

Video: Dejan Jeremic 

Foto's: Nick van der Toorn en Dejan Jeremic

w-IMG 9625

w-IMG 0581

w-IMG 0585

w-IMG 9640

w-IMG 9643

w-IMG 9653