Station Den Haag CS ontruimd ivm gaslucht | Regio15.nl

Station Den Haag CS ontruimd ivm gaslucht

20130629-centraalstation.kopt-IMG 4384

Den Haag - In verband met een sterke gaslucht op het Centraal Station is deze vanavond enige tijd ontruimd geweest.


Vanavond werd er rond tien voor half elf een sterke gaslucht geroken. Direct werd 112 gebeld. De brandweer kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de gaslucht.

Al snel werd duidelijk dat er te weinig personeel ter plekke was om goed te kunnen zoeken naar de gaslucht. Daarom werd er een tweede tankautospuit bij gevraagd. Ook werd er voor de zekerheid een hulpverleningsvoertuig heen gestuurd. Deze laatste heeft specialistisch gereedschap aan boord, speciaal voor dit soort situaties.

De brandweer heeft toen opgeschaald naar 'middel hulpverlening". Rond half twaalf hebben de hulpdiensten ook GRIP 1 afgekondigd.

Op verzoek van de brandweer heeft de politie het station plus het bovenliggende busplatform ontruimd. Hierdoor werd al het tram-, trein- en busverkeer van en naar Den Haag CS stilgelegd. Zo ontstond er voor het treinverkeer een vertraging van meer dan een uur.

Reizigers werden met bussen naar het station Hollands Spoor vervoerd. Bij de taxistandplaatsen was het drukker dan normaal.

Rond twaalf uur 's nachts er is weer afgeschaald naar GRIP 0; na diverse metingen was er geen gaslek gevonden. De reizigers konden het Centraal Station toen weer betreden en met vertraging hun reis hervatten.

Video: Ferrie van der Geer

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic, Nick van der Toorn en Ivar Gieles

w-IMG 4384

w-Gas-D-1

w-Gas-D-2

w-Gas-I-1

w-Gas-D-3

w-Gas-N-4

w-Gas-I-2

w-Gas-D-4

w-Gas-N-3

w-Gas-N-2

w-Gas-D-5