Grote zoekactie naar vermiste man in zee | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote zoekactie naar vermiste man in zee

20130721-Kijkduint-Kijkduin DSC 2794Den Haag - Hulpverleners van verschillende disciplines hebben gedurende enige uren op het strand en in zee ter hoogte van de Savornin Lohmanlaan gezocht naar een vermiste man.

De man van omstreeks 30 jaar met een getint uiterlijk zou omstreeks zes uur vanavond een duik in het water hebben genomen ter hoogte van strekdam 33. Hij is na deze duik echter niet meer boven gekomen,. Een andere badgast heeft nog een reddingspoging ondernomen, maar dit mocht niet baten. Hierop is alarm geslagen bij de hulpdiensten.

Tientallen medewerkers - zowel op het land als in zee - van de reddingsbrigade, brandweer en politie, alsmede de KNRM-reddingsboten George Dijkstra (Ter Heijde), De Redder (Katwijk), Kitty Roosmale Nepveau (Scheveningen) en de Jeanine Parqui (Hoek van Holland) zijn ingezet bij deze zoekactie. Ook is er enige tijd ondersteuning geweest van een politiehelikopter.

Dit alles heeft niet geleid tot de vondst van de man. Mede omdat er niemand als vermist was opgegeven en er ook geen kleding op het strand was achtergebleven, werd de zoekactie omstreeks tien over negen beëindigd.

Overigens was er gelijktijdig met deze zoekactie, ook een zoekactie gaande op het Noorderstrand in Scheveningen. Daar waren een 10-jarig en een 7-jarig jongetje urenlang vermist. Ook daar hebben reddingsbrigade, politie, brandweer en KNRM een uitgebreide zoekactie gehouden zowel in zee als op het strand.

Beide jongetjes zijn rond kwart over acht in goede gezondheid aangetroffen.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Ron Pietersen  en Tim de Kleyn

w-Kijkduin DSC 2785

w-Ron3

w-Ron2

w-Kijkduin DSC 2794

w-Kijkduin DSC 2800

w-Ron1

w-Kijkduin DSC 2802

w-Kijkduin DSC 2813

w-Kijkduin DSC 2817

w-Kijkduin DSC 2823